2013. június 17., hétfő

Ékszerek

Kezdek arra rájönni, hogy ebből meg is lehetne élni, csak szorgalmasnak kell lenni, meg persze mimnél több helyre eljutni és lesz belőlem valami. 











2013. június 11., kedd

XXXVII. Durindó és L. Gyöngyösbokréta

 Az idei Durindó és Gyöngyösbokréta... hát jócskán fárasztó volt számomra. Szombaton kezdődött amikor is megérkeztem mint kézműves, majd pár óra leforgása alatt átváltoztam táncossá :) mivel felvonult a négy falu : Gombos, Szilágy Doroszló és Kupuszina. Ez a négy falu volt az a négy falu aki a világháború előtt elkezdte ezt a rendezvénysorozatot. Ma már egész Vajdaságra kiterjed. 
A négy falutalálkozásánál nagy mulatságba kezdtünk ami után bevonultunk a a rendezvény színhelyerére ahol a fel lepök egymás után léptek színpadra. Ekkor már visszaváltoztam vásárossá. Meglepetésemre nagyon jó kis vásár volt és a hangulat is megvolt. Este Szalonna és Bandája szórakoztatta a vendégsereget és a közönséget.
Vasárnap már nyugodtabban pakoltam ki a már hiányosabb asztalkámra. Ismét felvonult a négy falucska , de most én csak a fellépésre öltöztem be. Jó meleg volt, hét ágra sütött a nap :)
Nagyon köszönöm, hogy ott lehettem  egy élmény volt és az eddigi legjobb vásárom :) 








...és viseletben is dolgoztam :)

2013. június 4., kedd

Ruhakosár


Második legnagyobb munkám, egy pár napig elvoltam vele. 

Miután megfontam kiraktam hogy szépen megszáradjon a ragasztottól  úgy örültem neki mert végre valamit normálisan sikerült megcsinálnom. Nem telt el pár perc és a lányom szépen ráfeküdt :(. Összetörtek a vesszők, amiket már képtelen voltam ki igényesíteni  Próbáltam kihúzni merevítővel, ki igenyesitettem , de sajnos megmaradtak a törések. A festés után is húzgáltam  hát ilyen lett. Én látom a hibákat a megrendelő meg nagyon örült neki , nekem ez már egy megkönnyebbülés volt.